0%
DS Automobiles презентує вершину технологічності. Зустрічайте новий DS 4: вишукана інженерія — для унікального автомобіля

Бренд DS Automobiles продовжує активно рости і розвиватися. Після запуску таких успішних моделей, як DS 7 CROSSBACK і DS 3 CROSSBACK, а також дебюту нового люкс-седана DS 9, прийшов час для четвертої моделі — зустрічайте новий DS 4! Новинка демонструє подальший розвиток фірмового авангардного дизайну, привносячи стилістичні особливості Бренду в популярний клас «C-Premium». Аби не обмежувати вимогливих клієнтів, Бренд DS Automobiles підготував відразу кілька варіацій новинки: основна модель DS 4, крос-версія DS 4 CROSS, а також динамічне виконання DS 4 PERFORMANCE LINE. Яку б модифікацію в результаті не обрав клієнт, він обов’язково буде вражений новими електрифікованими версіями E-TENSE і унікальними фарами DS MATRIX LED VISION. Таким чином, новинка DS 4 є ідеальним прикладом об’єднання ексклюзивного дизайну і передових технологій.

Бренд DS Automobiles прискорює власний розвиток — з прийдешньою новинкою DS 4. Використовуючи надійну платформу і багатий досвід в області електрифікації, новий автомобіль популярного сегменту «С-Premium» готовий залучати нових прихильників і клієнтів!

«Модель DS 4 була задумана так, щоб змінити і навіть розширити звичні межі сегменту «С-Premium». Новий автомобіль націлений на абсолютно різних покупців, пропонуючи два стилі кузова: традиційний компактний хетчбек і амбітне крос-купе. Саме ця ідея — поєднати два сегмента в одному автомобілі — визначала наші рішення на кожному етапі роботи над новинкою DS4», заявив Маріон Девід (Marion David), директор по продукції Бренду DS Automobiles.

Унікальний дизайн, натхненний концептом AERO SPORT LOUNGE

Новий автомобіль DS 4 має чудові пропорції. Широкий кузов (1,83 м) з оптимальною довжиною (4,4 м) і висотою (1,47 м) спирається на великі колеса — для новинки можна використовувати навіть 20-дюймові диски. Автомобіль виглядає по-справжньому динамічним і вражаючими!

Передня частина відрізняється новим світловий підписом. Тонкі прожекторні фари DS MATRIX LED VISION поєднують в собі матричний і направлений тип світла. Їх доповнюють характерні денні ходові вогні, що складаються з двох рядів світлодіодів на кожній стороні — всього виходить 98 світлодіодів. Фірмові «крила» DS WINGS з’єднують фари воєдино з гратами радіатора: цілісний образ, що запам’ятовується. Нарешті, довгий капот надає динаміку і формує впізнаваний силует новинки.

Бічний профіль поєднує в собі плавність і чіткість ліній. Ручки втоплені в дверну панель і прикрашені фігурним декором. Загальні пропорції кузова і величезні колеса (максимум 20-дюймові диски з аеродинамічними вставками) натякають на концепт-кар DS AERO SPORT LOUNGE: унікальний дизайн для унікального автомобіля!

Задня частина даху круто опускається до скла кришки багажника — що, знову-таки, працює на впізнаваність силуету автомобіля. Крім того, увагу привертають «м’язисті» крила з гострими гранями-краями. А завершує «дизайнерський ансамбль» задня частина автомобіля з характерною С-стійкою даху. Причому навіть сама стійка виконана максимально стильно — з глянцево-чорною обробкою і логотипом Бренду DS Automobiles.

Автомобіль єдиний в багатьох обличчях: у залежності від обраної версії, дещо змінюється оформлення ряду деталей, що впливає на впізнаваність новинки. Оригінальне виконання DS4 є «ядром» лінійки — такий автомобіль виділяється загальною елегантністю в зовнішності, майстерним хромованим оздобленням, контрастним чорним дахом, що підкреслює атлетичну зовнішність новинки.

Модифікація DS 4 CROSS візуально створює сприйняття кросовера: нижня частина бампера зі спеціальним захистом, матова чорна фарба. Завершальним штрихом у зовнішності виступають чорні глянсові накладки на рамки бічних вікон, чорна глянсова решітка, характерні легкосплавні диски, а також рейлінги на даху в колір кузова. Передбачено й важливі технічні зміни: ексклюзивною опцією саме для версії DS 4 CROSS виступає система Advanced Traction Control — надійний помічник для подолання піщаних пасток або підкорення засніжених трас. Плюс запропонована система допомоги при спуску зі схилу.

Нарешті, виконання DS 4 PERFORMANCE LINE створено для тих клієнтів, хто хоче підкреслити свою пристрасть до динамічного стилю життя. Автомобіль отримує декоративний пакет «Black Back»: характерний елемент DS WINGS, смуга між задніми ліхтарями, рамки бічних вікон пофарбовані в чорний колір. Також увагу привертають чорні легкосплавні колісні диски і тонкі штрихи-натяки в оформленні інтер’єру.

Унікальний інтер’єр: «чистий» дизайн, ручна обробка

Кожна подорож, кожна поїздка перетворюється на подію — завдяки повністю «цифровому» салону автомобіля. Новинка DS 4 відрізняється «цілісним» і ергономічним інтер’єром, в якому будь-яка деталь вмить інтуїтивно зрозуміла для людини: як з точки зору функції, так і з точки зору своєї форми або розташування. В даному випадку інновації спрямовані на забезпечення максимального спокою в салоні DS 4, а три ключові деталі буквально задають новий рівень сприйняття автомобіля:

  • на передній панелі об’єднані всі елементи управління кліматичної системи DS AIR, а також невидимі вентиляційні отвори;
  • кнопки управління склопідйомниками виконані разом з бічними дефлекторами вентиляції, які вбудовані в двері;
  • сенсорний 5-дюймовий дисплей DS SMART TOUCH і перемикач DS E-TOGGLE (компактний селектор управління АКПП) створюють новий оригінальний вигляд центральної консолі.

Завдяки ексклюзивним матеріалам оздоблення — кілька сортів шкіри, алькантара, карбон, дерево — інтер’єр DS 4 ідеально поєднує в собі вишуканість і технологічність. Нові варіанти оббивки задають новий рівень сприйняття і затишку. Крім того, особливу увагу було приділено сидінням. Крім функцій масажу і вентиляції, крісла автомобіля можуть похвалитися формою у вигляді черепашки. Причому центральна частина сидіння виконана з єдиного безперервного вигнутого елемента, що також позитивно впливає на сприйняття комфорту і додає відчуття захищеності в салоні автомобіля.

Внутрішня гармонія інтер’єру підкреслена фоновим освітленням: світло можна персоналізувати, зробити спрямованим і підкреслити бічні елементи салону. Ще однією важливою ланкою в створенні ідеального салону є висококласна акустична система FOCAL ELECTRA: 14 динаміків, 690 ват потужності, і навіть акустично-ізольовані бічні вікна — вперше в класі!

Додаткова реальність, додаткові технології

Новий автомобіль DS 4 побудований на більш еволюційній платформі EMP2: близько 70% нових або оригінальних вузлів і елементів. Уже зі старту продажів, новинка запропонує технологію гібрида — потужність 225 кінських сил і більше 50 кілометрів запасу ходу виключно на електротязі (WLTP). Нарешті, унікальна інформаційно-розважальна система нового покоління і широкий набір систем допомоги водієві вигідно виділяють автомобілю DS 4 на тлі інших моделей сегмента C-Premium.

Електрифікація під знаком «E-TENSE»

Платформа EMP2 спочатку створювалася як модульна — і ця особливість була дуже доречною при створенні автомобіля DS 4. Завдяки комбінації різних вузлів і елементів, включаючи інноваційні електрифіковані силові агрегати лінійки E-TENSE, розробникам DS 4 вдалося створити дуже динамічний, безпечний, екологічний автомобіль.

Гібрид типу «Plug-In»... і не тільки

DS Automobiles є дворазовим чемпіоном гоночної серії Formula E (2019-2020 рр.), що підтверджує — Бренд реально знаходиться на передньому краї електрифікації!

Тому нова версія платформи EMP2 була розроблена так, щоб використовувати електрифіковані силові агрегати нового покоління.

Вибір припав на plug-in гібрид: оптимальне рішення з точки зору можливості пересування на електротязі, зручності використання при тривалих пробігах, збереження простору салону і обсягу багажника. Основою гібрида виступає 4-циліндровий турбодвигун потужністю 180 кінських сил, який працює в парі з електромотором потужністю 110 кінських сил і автоматичною трансмісією e-EAT8. Сумарна потужність гібридної системи досягає 225 кінських сил. А використання високоефективної батареї з інноваційними компактними осередками збільшеної потужності обіцяє запас ходу до 50 кілометрів виключно на електротязі (комбінований цикл WLTP).

Крім гібридної версії, також в гамі новинки DS 4 будуть доступні бензинові двигуни сімейства PureTech (потужність 130, 180, 225 кінських сил) і турбодизель серії BlueHDi (потужністю 130 кінських сил). Усі модифікації DS 4 отримують 8-ступінчасту АКПП. Крім того, автомобіль відрізняється рядом інших важливих інновацій і технологій. Наприклад...

Радикальне зниження ваги

Нова еволюція платформи EMP2 передбачає використання нових панелей, виготовлених з композитних матеріалів, і деталей кузова, отриманих методом гарячого штампування. Крім того, були перероблені окремі вузли — наприклад, система кондиціонування і вентиляції — з метою зменшення розмірів і полегшення конструкції. У результаті вдалося створити автомобіль з просторим салоном і досить містким багажником: 430 літрів. До речі, багажний відсік оснащується дверцятами з електроприводом і сенсором відкривання.

Динамічні якості, комфорт і керованість, тиша під час руху

Ідея «динамічної безтурботності» є ключовою для всіх нових моделей DS Automobiles — і в новинці ця ідея знаходить свій подальший розвиток. Використання таких екзотичних технічних рішень, таких як комбіновання клей-зварювання (майже 34 метри клейового шва і зварних точок на кузові автомобіля), а також повністю перероблена підвіска і рульове управління, гарантують відмінну жорсткість кузова. А адже це є основою в питаннях досягнення еталонного комфорту водіння, виключної стійкості і керованості на дорозі, підтримки тиші в автомобілі під час руху.

М’якість підвіски і впевненість при маневрах

Новинка DS 4 приносить в клас «C-Premium» новий рівень комфорту під час їзди. Усе тому, що модель DS 4 приносить в даний клас фірмову підвіску DS ACTIVE SCAN SUSPENSION: унікальна система з відстеженням дороги за допомогою камери і моментального незалежного налаштування амортизаторів індивідуально для кожного колеса. Таким чином, автомобіль буквально «зчитує» стан дороги і гарантує відмінний комфорт. Одночасно з цим, новинка DS 4 готова до різких маневрів і динамічному драйву.

Аналогічно моделям DS 3 CROSSBACK, DS 7 CROSSBACK, DS 9, автомобіль DS 4 може запропонувати технологію DS DRIVE ASSIST 2.0 для напівавтономного управління другого рівня. Це найвищий рівень автономності, який сьогодні дозволений на дорогах загального користування в Європі. Так, дана система спочатку включає в себе адаптивний круїз-контроль з функцією повної зупинки і початку руху, причому навіть в умовах заторів на дорогах. Крім того, автомобіль самостійно дотримується обраної смуги руху. Однак спеціально для DS 4 творці додали три нові функції: напівавтоматичний обгін, вибір швидкості проходження поворотів, контроль і прогнозування допустимої швидкості згідно знакам-вказівниками. Крім того, рульове колесо новинки має вбудовані сенсори, які стежать за присутністю водія на своєму місці і його контролі над автомобілем.

Нарешті, новинка може бути оснащена системою нічного бачення DS NIGHT VISION: унікальна пропозиція для даного ринкового сегменту! Інфрачервона камера, розташована в решітці радіатора, впевнено розпізнає пішоходів і тварин на відстані до 200 метрів. Ще один внесок у скарбничку безпечних, комфортних, впевнених поїздок.

Елегантний інтер’єр «цифрової» епохи

Що стосується можливостей бути «завжди на зв’язку зі світом», то пріоритетом було рішення, яке не вимагало від водія відривати погляд від дороги — це незаперечна перевага з точки зору безпеки.

Відповіддю на поставлене завдання стала система DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY, яка є собою першим крок до доповненої реальності. В даному випадку використовується оптична ілюзія: дані відображаються на чотири метри попереду лобового скла, якраз на лінії погляду водія — подібне ніколи раніше не зустрічалося в даному класі автомобілів!

Завдяки новій системі, на дорогу можна проектувати як важливу інформацію про подорож (швидкість руху, системи допомоги водієві, підказки навігація), так і будь-які інші додаткові дані: інформаційні повідомлення, назву музичного треку, інформацію про вхідний дзвінок, тд. Водій отримує всю необхідну інформацію, при цьому його погляд завжди залишається на дорозі — зручно і безпечно!

Дана технологія є частиною ще більш широкого «цифрового світу», серцем якого є інформаційно-розважальна система DS IRIS SYSTEM з 10-дюймовим сенсорним дисплеєм. Новий інтерфейс побудований на основі ідеї профілів, які можна повністю персоналізувати за допомогою ярликів. Вибрані параметри завантажуються автоматично при кожному новому запуску. Головна ідея персоналізації полягає в тому, щоб кожен користувач міг буквально миттєво адаптувати систему до своїх вимог.

Система DS IRIS SYSTEM, яка керується голосом і жестами, також включає в себе особистого помічника, здатного розпізнавати мову в режимі діалогу — і, як результат, виконувати запити водія або пасажирів.

Нарешті, ще одним важливим елементом «цифрового світу» новинки DS 4 є унікальна система DS SMART TOUCH, яка дозволяє управляти частиною функцій за допомогою жестів. Сенсорний дисплей чуйно реагує на кожен дотик: досить лише зробити жест-рух в сторону однієї з попередньо введених улюблених функцій. Тач-скрін також розпізнає звичайні руху: наприклад, можна «свайпнуть» для збільшення і зменшення масштабу, або можна використовувати дисплей для розпізнавання рукописного введення тексту.

Характерний «світловий підпис DS»

У новому поколінні фар DS MATRIX LED VISION об’єдналися відразу дві унікальні технології — матрична оптика Matrix Beam і поворотний світло Dynamic Bending Light. Так створюється не тільки унікальна світлова підпис DS, але і досягається чудове освітлення дороги.

Фари DS MATRIX LED VISION як і раніше складаються з трьох світлодіодних модулів, які є візитною карткою DS Automobiles:

  • внутрішній модуль фари використовується для «ближнього світла»;
  • рухливий центральний модуль відхиляється на кут до 33,5 ° і висвітлює проїжджу частину справа / зліва по час поворотів, слідуючи за поглядом водія (згадайте фари DS 1967 року);
  • зовнішній модуль Matrix Beam, що складається з 15 сегментів, використовується для «дальнього світла», він налаштовується в залежності від умов руху, які визначає система.

Ці унікальні фари вміють самостійно адаптуватися до поточних дорожніх умов, куту повороту рульового колеса, швидкості руху, погодних умов, пр. Всього передбачено п’ять режимів роботи: «місто», «заміська траса», «автомагістраль», «погана погода», «туман».

Фари дозволяють постійно рухатися з дальнім світлом, що не засліплюючи інших учасників дорожнього руху — все завдяки посекційно включенню / відключення різних елементів матричної оптики. Максимальна дальність освітлення може досягати 300 метрів — і все це без засліплення зустрічних або попутних автомобілів: завдяки камері, розташованої у верхній частині лобового скла.

Нарешті, фари DS MATRIX LED VISION доповнені новими денними ходовими вогнями, що складаються з 98 світлодіодів. Крім впізнаваною вертикальної світловий підписи, ці денні ходові вогні також демонструють новий варіант щоденного вітання власника.

Турбота про навколишнє середовище

Автомобіль DS 4 виконаний з особливою турботою до навколишнього середовища: 95% використаних матеріалів, а також 85% деталей і вузлів можна переробити. Автомобіль вже зараз на 30% складається з перероблених матеріалів, а передня панель салону має в своїй структурі 20% волокон природного походження. Різні перероблені матеріали, поліпропілени та поліестери використовуються в якості звукоізолюючих матів, пістонів для кріплення, тд.

Чекати революційну новинку залишилося недовго: продажу DS 4 стартують протягом четвертого кварталу 2021 року.